miercuri, 11 august 2010

Tabara elevilor activi si merituosi...













Despre tabara elevilor activi si merituosi sunt atatea de spus incat nu stiu cu ce sa incep...Poate ar trebui sa incep prin a spune ca o anumita fundatie a acordat o tabara de o saptamana pentru elevii activi si merituosi.Destinatia a fost Grecia in statiunea Paralia Katerini la hotelul Poseidon,hotel de trei stele.Fundatia a asigurat cazarea si masa (mic-dejun+cina)in hotelul respectiv iar noi am suportat doar cheltuielile transportului si ale excursiilor.


Pana aici toate bune si frumoase numai ca respectivul hotel isi schimba brusc numele,din Poseidon devine Porto Queen.Sa-si fi schimbat oare si un pic din arhitectura???sau e doar o iluzie optica???Eee...si pana la urma ce mai conteaza,nu?Tot hotel e...tot 3 stele are...sau poate n-are...


Sa trecem la lucruri mai serioase...ajungem noi la respectivul hotel...ni se prezinta excursiile si bineinteles rapid trebuie sa ne inscriem si sa le si achitam pentru ca asa sunt regulile hotelului...bineinteles ca in momentul in care am iesit din hotel a inceput sa curga cu oferte de 2sau chiar 3ori mai ieftine, dar cica noi beneficiam de ghizi foare bine pregatiti...oare???pai cum sa nu...doar citeau de pe foi scoase de pe net...iar la una din manastiri am pirdut timpul pt ca ghida noastra nu era capabila sa zica 2-3 vorbe despre manastire ci astepta infomatiile de la o ghida greaca si ni le traducea...timp pierdut dar am avut ghid prosefionist...


In timp ce asteptam sa se dechida usile hotelului pentru a intra in camere(intrarea s-a facut la ora 14 ,noi am ajuns in jur de 12)am observat cum pe numele hotelului''un elefant se legana pe o panza de paianjen...''Mai puteai gasi panze de paianjeni si pe scari...


Despre hotel numai lucruri bune...arata bine...dotari ...cam de 3 stele...Cand ajungeai in camera te fulgera o intrebare''chiar e de 3 stele?''.Pai camera era frumusica...cum spuneam dotari...TV,frigider pana si aer conditionat...totusi lipseau sapunul si hartia igenica de la baie iar prosoapele si asternuturile erau mizerabile....Totusi sa privim partea buna a lucrurilor...la cerere ne-au schimbat prosoapele si asternuturile(pe care oricum nu le-am folosit)iar hartia igenica a aparut dupa 3 zile...probabil s-au gandit ca nu avem nevoie de ea...sau poate s-au gandit la criza...


Toate bune si frumoase pana la masa...daca peste cazare mai puteai trece cu vederea peste masa era cam greu...nu pentru ca micul-dejun era acelasi in fiecare zi...sau pentru ca erau aceleasi salate la cina...sau pentru ca ne-au servit cu ciorba de peste cu muste si macaroane cu carne si par...nu puteai trece cu vederea nesimtirea sefului care avea tot timpul grija sa iti spuna (in caz ca ramanea ceva in farfurie)ca infometezi copii din Africa pt ca el cu mancarea ramasa hranea 10 africani...sau iti atragea mereu atentia ca nu trebuie sa-ti pui mult in farfurie pt ca poti reveni sa iti mai pui...pe mn m-a amenintat ca ma va pune sa spal vasele daca nu mananc tot din farfurie...nici chelneritza nu era mai prejos...avea o fata acra si tot timpul statea si se uita cine,ce,cat,cum mananca...tot timpul aveau ceva de comentat...multi mancau de frica...cu sila...de foame...eu deobicei mananc foarte mult...dar spre sfarsitul vacantei deja imi pierise toata pofta de mancare si inghiteam cu sila atat mancarea cat si modul in care eram tratati...Nu cred am vazut niste persoane mai zgarcite si mai nesimtite ca cele de la masa...doi greci absolut dezgustatori!


Trecand peste toate a fost o vacantza superba pentru ca am vizitat niste locuri magnifice si in ciuda celor petrecute am stiut sa ne distram.


Asadar ,Grecia merita vazuta!!!Parca intrii intr-o alta lume....cat despre Porto Queen,cand auziti de el, va recomand cu caldura sa fugiti cat va tin picioarele !!!

4 comentarii:

  1. O experienţă neplăcută (similară în ceea ce priveşte mâncarea şi "ospitalitatea" lor) am avut şi eu cu grecii şi am jurat că nu mai merg pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Marcel...vezi d-aia prefer turcii. Ca sa nu am scandal de la sosire pana la plecare si sa nu-mi stric concediul
    @ Flory...imi pare rau ca nu prea te-ai bucurat. Anyway...e o experienta, ai invatat ceva din asta.
    Daca pe voucherul vostru scria Poseidon, proful cu care v-ati dus, trebuia sa le rupa gatu' alora. Sunt multe situatii in care asa procedeaza grecii. Ai voucher pentru hotel X si te trezesti ca te cazeaza la Y " ca e din acelasi lant" dar e de 10 ori mai prost chiar daca are aceleasi stele.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Marcel-si eu care credeam ca doar cu noi s-au purtat asa pt ca ne-au vazut mai mici si mai.....
    @Dragos-ne-am bucurat,a fost frumos dar se putea mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna.. as vrea sa vorbesc .. cu tine despre aceasta tabara ?.. un id sa te pot contacta.. se poate ?

    RăspundețiȘtergere